Як лікувати сухість піхви при клімаксі

Як лікувати сухість піхви при клімаксі

Які ж причини виникнення сухості слизової?


Розуміння причин появи даної проблеми дасть можливість зробити вчасно діагностику недуги і підібрати відповідний метод лікування. Головний фактор вагінальної сухості зміни гормонального фону, які з’являються в організмі у жінки на 45-50 році життя. З віком активність яєчників падає, що призводить до зниження вироблення статевих гормонів естрогену і прогестерону. Через брак естрогенів скорочується кількість вироблення вагінального секрету і як результат відчуття дискомфорту і сухості. 


Профілактичні заходи, що уповільнюють процес зміни слизової при клімаксі


Живлення:
• намагайтеся не вживати транс жири, вживайте продукти багаті корисними жирами. Риба, лляне насіння, кунжут і насіння соняшнику є хорошими джерелами омега-3
• їжте насіння льону, бобові, горіхи, вишні та яблука. Вони містять ізофлавони і тому допомагають регулювати рівень естрогену. Крім того, потрібно вживати продукти харчування з вмістом вітамінів А і В.
• обов’язково обмежте вживання цукру, солі, спиртного, кави. Вони подразнюють слизову піхви.
• випивайте більше води! 9 склянок випиті протягом дня можуть здивувати Вас приємним результатом. Даний спосіб очищення організму зменшить вплив на слизову і посприяє її зволоженню

Засоби гігієни та речі:

• відмовтеся від придбання синтетичної білизни
• використовуйте гігієнічні засоби без барвників та ароматизаторів
• придбайте якісну білизну з бавовняної тканини, і міняйте її щодня
• душ слід приймати кожного ранку і кожного вечора.

Одним з факторів, що перешкоджає виникненню сухості піхви і в цілому позитивно впливає на здоров’я регулярне виконання фізичних вправ. Завдяки фізичним вправам стимулюються наднирники і яєчники, а також зміцнюється серцево-судинна система. Крім того, нормалізується гормональний баланс, знижується рівень стресу і збільшується приплив крові в піхву.
 


Як здійснюється лікування?


Точний діагноз може поставити тільки лікар. Якщо ви відчуваєте неприємні відчуття у піхві варто звернутися до лікаря. Лікар-гінеколог обов’язково призначить аналізи на рівень гормонів і наявність інфекції. При лікуванні цієї недуги лікарі, як правило, використовують кілька методик.


Медикаментозне лікування

Щоб усунути комплекс проявів клімаксу нерідко лікар призначає прийом препаратів з вмістом естрогенів. Після прийому яких усувається і сухість піхви також. Але ті, кого інші симптоми клімаксу не надто турбують не потребують замісної гормональної терапії. Тоді для усунення сухості піхви застосовують зовнішні засоби місцевої дії, в складі яких є наявність естрогенів, зволожуючий і пом’якшувальний компоненти, такі як лубриканти або гелі.


Лубриканти

Ці засоби непогані помічники в боротьбі з больовими проявами при інтимній близькості, що істотно полегшує життя жінкам, які страждають від сухості в піхві в кліматичний період.


Зволожуючі засоби

Зволожуючі засоби також допомагають знизити біль під час статевого контакту при сухості піхви. Більш того, вони проникаючи в шкіру і слизову піхви, імітують природну секрецію.


Але є засіб, який працює комплексно. Гель Gynodek не тільки усуває сухість в зовнішніх статевих органах жінки але і сприяє відновленню «позитивного» балансу мікрофлори, регенерує слизову, має протизапальні властивості. Такий комплексний вплив на піхву допомагає її швидкому відновленню до норми.

У своєму складі гель Гінодек містить три досить важливих компоненти, такі як гіалуронова, молочна кислота і антисептичний компонент (декаметоксин). Гіалуронова кислота сприяє зволоженню слизової оболонки піхви на тривалий період, відновлення пошкоджених ділянок. У свою чергу молочна кислота допомагає нормалізації оптимальної кислого середовища у піхві необхідного для здоров’я жінки, яка заважає розвитку хвороботворних мікроорганізмів і нормалізує мікрофлору. Антисептичний компонент (декаметоксин) знищує бактерії, грибки і віруси, має протизапальну дію і знеболює, надійно захищаючи від приєднання вторинних інфекцій.


Великий плюс, що засіб має зручний для введення в піхву аплікатор.

У разі якщо лубриканти, гелі та зволожуючі засоби не дають бажаного ефекту, а стан тільки погіршується слід негайно звернутися до лікаря. Пам’ятайте, що потрібно піклуватися і берегти своє здоров’я, тому не варто ігнорувати навіть незначні відхилення і порушення, які можуть йому нашкодити.


Не забувайте, ніякі препарати не повинні використовуватися жінкою на свій розсуд, а лише за призначенням лікаря і відповідно до прописаного ним курсу.

Здоров’я вам і нехай сухість піхви при клімаксі не стане приводом позбавляти себе радості!


Коротка відео-інструкція по способу введення вагінального гелю Гінодек (Gynodek):