Як вилікувати бактеріальний вагініт

Як вилікувати бактеріальний вагініт

Бактеріальний вагініт виникає в тому випадку, коли кількість патогенних мікроорганізмів різко збільшується, а лактофлора зменшується. В здоровому жіночому організмі лактобактерії складають 95% мікрофлори піхви. При цьому недугу їх можуть і зовсім не виявити.


Симптоматика

Захворювання викликають кілька видів бактерій одночасно. Це можу бути:

  • гарднерела;
  • кишкова паличка;
  • стрептокок;
  • стафілокок;
  • інші анаероби.

Складність полягає в тому, що під час змішаного інфікування буває непросто визначити збудника. Сильна стать більш стійкий до даних мікробам. Наприклад, бактерія роду Gardnerella найчастіше ніяк не проявляється в чоловічому організмі. Але незахищений статевий акт з таким партнером може спровокувати виникнення хвороби або її рецидив. З цієї причини продуктивним вважається лікування обох статевих партнерів.


Варто насторожиться, якщо ви помітили:

  • виділення сірого або молочного кольору збільшуються після статевого акту, мають пінисту форму і специфічний  “рибний” запах;
  • біль в нижній частині живота;
  • неприємні відчуття при інтимній близькості і сечовипусканні;
  • запалення слизової;
  • свербіж і печіння в піхву іноді поширюється на сідниці і стегна.

Симптоми можуть бути слабо вираженими і не доставляти дискомфорту. Тому не варто уникати профілактичних оглядів у гінеколога.


Які способи лікування існують

Часто вилікувати вагініт можна в два етапи. В першу чергу потрібно придушити розмноження хвороботворних бактерій. У такому випадку застосовують антисептики широкого спектру дії. Після придушення патогенних мікроорганізмів слід стимулювати розвиток лактофлори піхви. Інакше хвороба може виникнути знову. Найкраще, щоб препарат не населяв чужорідними лактобактеріями організм жінки, а провокував зростання власних молочнокислих бактерій.

Існують ліки, які використовують всередину і місцево. У разі гострих і сильних запальних процесів рекомендується застосування як перорально, так і вагінально. При слабкому протіканні бактеріального вагініту достатньо використовувати мазі.

Одним з кращих засобів для боротьби з недугою є гель Gynodek®. При першому ж застосуванні він прибирає свербіж, відчуття печіння, сухості. Відновлює слизову піхви і створює сприятливе середовище ph. Декаметоксин працює фунгицидно, бактерицидно, спороцидно. Він має широкий спектр дії і ефективний як проти ентеробактерій, так і проти гноєтворних коків, вірусів, спороутворюючих мікроорганізмів. Підсилює дію інших препаратів, порушуючи оболонку бактерій.

Гіалуронова кислота відповідає за еластичність і відновлення тканин піхви. Вона усуває дискомфорт, насичує вологою клітини. Утворює плівку, яка перешкоджає сухості слизової і появі пошкоджень. Молочна кислота коригує показник ph, нормалізує його рівень, сприяє утворенню здорової мікрофлори, пригнічує умовно патогенні і патогенні мікроорганізми.

Вагінальний гель Gynodek® діє в трьох напрямках. Він швидко позбавить від неприємних симптомів і відновить баланс між “корисними” і “шкідливими” бактеріями.


Коротка відео-інструкція по способу введення вагінального гелю Гінодек (Gynodek):