Стадії розвитку молочниці і методи лікування

Стадії розвитку молочниці і методи лікування

Про те, що таке молочниця, представниці прекрасної статі знають не з чуток. Розвитку хвороби сприяє велика кількість факторів, таких як часті стреси, зниження імунітету, неправильне харчування і зміна статевого партнера. Навіть незважаючи на появу на фармацевтичному ринку великої кількості препаратів від молочниці, неприємні симптоми часто повертаються. 
 


Причина тому – відсутність комплексного підходу в лікуванні, адже збільшення кількості грибків, як правило, супроводжує і розмноження патогенних бактерій, ріст яких також слід придушувати. Які ж виділяють стадії розвитку молочниці і чим його лікувати, ми постараємося розповісти.


Стадії розвитку молочниці


У розвитку даного захворювання виділяють кілька стадій, розгляд яких підтвердить необхідність лікування його при появі перших симптомів.
 

1.1-ша стадія молочниці характеризується появою виділень з статевих шляхів, поява подразнення. Можлива поява на тілі висипки, заїд в куточках рота і вугрових висипань. Всі ці ознаки говорять, що причиною молочниці стало зниження реактивності імунної системи. На цьому фоні можуть загострюватися хронічні запальні захворювання (гайморит, бронхіт, тонзиліт). Пацієнтки можуть відзначати підвищення тяги до солодкого. При огляді звертає на себе увагу неприємний запах з рота і тіла. Якщо на даному етапі пацієнтка не зверталася за допомогою, то хвороба переходить в наступну стадію;
 

2. 2-а стадія молочниці говорить про те, що захворювання набуло хронічного характеру. У зв’язку з близькістю анатомічного розташування, можуть з’явитися запальні ураження сечовидільних органів (цистит, уретрит). На цій стадії можуть з’являтися неврологічні скарги, які, здавалося б, не характерні для молочниці: запаморочення і головний біль. Деякі пацієнтки відзначають біль в м’язах і суглобах;
 

3. 3-тя стадія характеризується посиленням неврологічної симптоматики. Погіршується пам’ять, різко знижується здатність концентрувати увагу. У пацієнтки розвивається стійка депресія, а також можуть розвинутися епілептичні припадки. Порушується робота ендокринних органів і статевих залоз, що призводить до розвитку стійкого безпліддя;
 

4. 4-я стадія молочниці характеризується стійким порушенням обміну речовин, розвитку гіпотиреозу, цукрового діабету та порушення роботи наднирників. Різко сповільнюється перистальтика кишечника і прогресує міопатія;
 

5. 5-я стадія молочниці – термінальна. Характеризується незворотними порушеннями роботи всіх органів і систем на клітинному рівні.


Сучасне лікування молочниці


Як вже було сказано, чим раніше розпочати лікування, тим більше ймовірності, що вдасться позбутися молочниці назавжди. Ігнорування рекомендацій лікаря приведуть до переведення захворювання в хронічну форму, яка при найменшому збої в організмі буде повертатися.

Препаратом вибору сьогодні є GynodekR, який розроблений і запропонований жінкам акушером-гінекологом. Він сприяє підтримці нормального pH-балансу піхви, в результаті чого відновлюється слизова, власні лактобактерії організму приростають кількістю, а хвороботворні – навпаки. У його склад входять антибактеріальні компоненти, які ефективні проти Гр + і Гр бактерій, патогенних грибів, вірусів і внутрішньоклітинних збудників. Входить до його складу 0,002% декаметоксин збільшує чутливість мікроорганізмів до антибактеріальних компонентів. Важливою властивістю даного препарату є відсутність цитотоксичності.

Застосування GynodekR не викликає побічних дій і не має протипоказань.

Молочниця не є нешкідливим захворюванням, на яке можна махнути рукою. Воно подібно бомбі уповільненої дії, якщо не заглушити її на початковому етапі, то вона «вибухне» неприємностями для здоров’я жінки. Починайте лікування, не відкладаючи і не забувайте, що діагноз і процедуру лікування може призначати тільки лікар.


Коротка відео-інструкція по способу введення вагінального гелю Гінодек (Gynodek):